
 

 

Terms and Conditions for Catered Accommodation 

 

These terms apply to any person who has a) entered into a licence agreement with the University of Chichester (the University) 

and b) has been allocated catered accommodation, as set out in the Licence.  For further information about catered 

accommodation, please contact the Accommodation Office on accommodation@chi.ac.uk or 01243 816069. 

 

1. Interpretation 

1.1. License: the Student Residential License Agreement or 

Staff Residential License Agreement between the 

University and the Licensee. 

1.2. Licensee: the person who has entered the License with 

the University for accommodation in catered halls of 

residence. 

1.3. weekday: any day other than a Saturday or a Sunday. 

1.4. weekend: a Saturday or a Sunday. 

1.5. reading week: a week designated by the University from 

time to time as a week without normal teaching 

activities (notwithstanding that certain courses may 

continue normal teaching during that time).  

1.6. Inter-Semester Week: a week designated by the 

University which acts as a break between Semester 1 

and Semester 2 which sits outside of the Christmas 

period.  

1.7. Employability, Wellbeing and Development Week: 

week designated by the University from time to time as 

a week without normal teaching activities 

(notwithstanding that certain courses may continue 

normal teaching during that time) but where certain 

events/workshops are held for student development 

purposes.  

1.8. The definitions set out in the Licence shall apply to these 

terms. 

 

2. Catering provision 

2.1. The University provides various catering services on its 

campuses. 

2.2. In fulfilment of its obligations under the Licence, and 

subject to these terms, the University will provide the 

Licensee with campus meal credit as follows: 

2.2.1. an allowance of £8.60 to be used each weekday 

during the Licence Term, excluding any date 

otherwise provided for by clause 2.2.2 or 

excluded by clause 3; and 

2.2.2. an allowance of £4.25 to be used for brunch each 

day during Reading Weeks, Inter-semester 

Weeks, Employability and Wellbeing weeks, 

Development weeks, and weekends during term 

time. 

2.3. The campus meal credit will be automatically credited to 

the Licensee’s campus card each day. Any amount from 

the daily allowance not used will expire at the end of 

each day.  

2.4. Campus meal credit cannot be transferred to any other 

campus card or used by any person other than the 

Licensee.  

2.5. The Licensee is not entitled to any refund for unused 

credit.  

   

3. Service availability and restrictions 

3.1. Catering is provided at the University’s on-campus 

restaurants, or (where deemed necessary, at the 

University’s discretion) a suitable alternative on-campus 

site. 

3.1.1. The University does not guarantee the availability of any 

specific type or style of eligible items. Any specific 

requirements should be discussed with the 

Accommodation Office before signing up for catered 

accommodation. 

3.2. No catering services will be provided during the 

University-designated Christmas and Easter breaks or 

on public holidays.  

3.3. The campus meal credit may only be spent on eligible 

items available at the restaurants. Most items are 

eligible, but some (e.g. confectionary) are excluded.  

Restaurant staff can advise which food and drink items 

are included. 

3.4. The University shall have the right to make any changes 

to the catering provision that do not materially affect its 

nature or quality, or which are made reasonably 

necessary by circumstances beyond its reasonable 

control. 
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